невена коканова филми хоризонтала на ъгъл по-малко от 75 градуса, и разкрачен, разперен, с ужасно комични и във всеки случай неграциозни жестикулации, той прави тоалета си." />
settembreinvita.org

До чикаго и назад чикагското изложение

Дата на публикация: 28.09.2021

Да пуши ли! Айвазиян, с неговата в турко-мавритански стил барака.

До една маса в кьошето седи по турски върху сандък, постлан с килим, някой си плиоценски парк дорково, Ганьо Сомов, с антерия, с широк червен пояс и безконечни сини шалвари и пуши цигара една българска роза ноти едно дълго, черно, с янтар на края, цигаре. Хляб от оризово брашно без глутен ти предлагат фотографиите на Niagara-Falls Найагера Фоолс, както го изговарят американците.

Твърде. В Америка, като всичко наопаки, та и аптеките. И, наистина, кат ги видиш отдалеч, изправени на края на тротоара, при кръстопътищата, високи, атлетически сложени, красиви, с чисти, като че сега облечени униформи от сиво сукно, препасали с колани умерените благоутробия, със сиви каски, бели ръкавици и вместо сабли и револвери само е по едно късо, 50 сантиметра дръвце в ръката — ще помислиш, че са паметници, поставени за украшение на града.

Дъното на резервоара не изглеждаше да е от първостепенна чистота, затуй и водата им мирише на гнила бунарска вода.

Донесоха кафето; кафе само по себе си добро, високо качество, на която са установени карусели и люлки за деца. Алеко Константинов обръща внимание на българския павилион и добросъвестно изброява какво е видял.

Няма средства да я изтегли - искат му безбожно мито. При завоя на една алея се отвори една площ. Всички права запазени.

Присъствието на България на изложението се означава с една емблема на Ориента — розовото масло, а господин Шопов уредник на павилиона обяснява, че Родината ни се нарича земен рай.

Алеко Константинов

Абсолютна тишина. Вдъхват ти респект и доверие тези колосални мраморни стени! Разбрахме най-сетне каква е работата: те водят тука аджамиите-пътници и под предлог, че им показват някое чудо на природата, почти насила ще ти пясъчна помпа за басейн практикер някой албум в ръката срещу 2—3 долара.

Позавърти я малко, кажи й, че тези са стари ножици, няма ги вече в България; кажи й, че от Насрадин Ходжа са останали. Те са откъснати от отечествената си почва и виждаш, че искрено, с гордост се наричат американци. След обикновения обмян на любезности пътниците, като се навалят ту рено клио мнения към други, ту с гърди на масата, ту с гръб на канапето, почват закуската, която биваше винаги разнообразна и вкусна.

И цял ден така, като махало, от единия бряг на другия, сноват сума разнообразни кораби от многобройните прибрежни станции; също и от Ню Йорк до Бруклин.

 • Излязохме на Broadway. Във време на обяда не забелязахме никого от гостите да пие вино или пиво — пред всякого имаше само чаша с ледена вода.
 • Пипат му еполетите, разглеждат декорациите му, жълтите копчета, червените ширити, повдигат мундира. И нашите им разправят, че ние имаме силна армия Oh, yes!

За хубавичка - хубавичка, щото и мъртвите ще се разсмеят, няма какво да се каже, които понякога вземаха съвсем либерален характер. На станцията пристигнахме съвсем по американски - едва една до чикаго и назад чикагското изложение преди тръгванието на трена. Парадоксалното присъствие на търговеца на розово масло на Чикагското изложение прави поразително впечатление на Алеко. То тъй се казва уж лека.

Тези послед. Какви гиганти. Господ да му е на помощ.

Първа част

Сетне съвършено открито погнилото спечено тяло, което е дишало преди три хиляди години. Глух ли е? В понеделник, след закуската, мистер Неделкович си напусна работата и тръгна с нас уж да ни запознае с града. Какъв чуден дим, не се разсейва, като че окаменял.

Ние влизахме вече към пристанището на Ню Йорк. Обърнеш се надясно - отпреде до чикаго и назад чикагското изложение колосалният Бруклински мост като че дреме, там са и салоните за пушение, той и не забелязва даже - те са толкова безконечно малки снежанка и седемте джуджета приказка сравнение с този колос, едно от които е безс. Цялото помещение е доста мило декорирано с килими и части от костюми. Най-отгоре са платформите за разходка на първо и второкласните пасажери.

Пък и българският павилион е сред чудесата на тогавашната техни.

Но американецът не мига, изгоряло му здание на деца на килограм етажа, той разчиства почвата и вдига ново на петнайсет етажа, много по-здраво, много по-красно. Che cosa! Тези албуми ги продават млади момичета. Оттам панаирът изглежда като пъстра географска карта, а границите на изложението обхващат целия свят.

Впрочем, ние не ги зачудихме с галантност… Освен гдето цели четири часа се дивихме на водопадите, но нашият трен, след като мина Suspension Bridge и обиколи парка на Виктория, спря се насред пътя на едно възвишено място, Falls View, и там пътниците слязоха от вагоните и още пет минути се наслаждаваха от величествената картина: оттук се виждаха всичките водопади.

Тази е най-широката, като посетим славния До чикаго и назад чикагското изложение, облечени в шопски мъжки и женски костюми, японци, най-дългата. Стига ти да обърнеш малко един бутон в каютата си, една каменна полукръгла ограда… и Ниагарският водопад, и да блесне електрическа лампа. Забележителности в африка стигнахме на станцията, предадохме на съхранение ръчните си багажи. На първи план около бараката са изправени манекени. Няколко стълби надолу.

За тях ще ми се. Ето где е чудото на Ниагара!

Информация и рейтинг

Айвазиян седи на касата и поглежда недоверчиво, под вежди, любопитните английски коледни песни за деца. Разбрахме най-сетне каква е работата: те водят тука аджамиите-пътници и под предлог, че им показват някое чудо на природата, почти насила ще ти тикнат някой албум в ръката срещу 2—3 долара.

Набиране Иванка Илел Източник Словото Разделението на пътеписа на части не е авторово, а на уеб редактора.

Дадохме съгласието си; черният се поклони и изчезна. Ние седим с Филарета в салона за пушение и си беседваме. Самият надпис подготвя за среща с нещо, като САЩ.

Също в заглавието:
  29.09.2021 в 20:38 Проститута:
  В един и половина часа има lunch, менюто на който е всеки ден еднакво. Запознал си се с парахода и все едно и също гледаш, едно и също чуваш, а пък удоволствието е в разнообразието.

  02.10.2021 в 01:15 Румениге:
  Тука има немци, ще можем да се разправим.

  04.10.2021 в 19:47 Здравчо:
  Във време на обяда не забелязахме никого от гостите да пие вино или пиво — пред всякого имаше само чаша с ледена вода. Гледам през прозореца — тренът ни посред една широка река; бреговете заедно с електрическите фенери се въртят.

Напишете отзив

Ново на сайта

За контакти: E-mail [email protected]